Diuen que...

10-06-2016

L'actual govern de Barcelona va convidar Yanis Varoufakis a la ciutat i en va assumir despeses desproporcionades per interessos partidistes

Fals: Yanis Varoufakis va ser convidat pel govern de Xavier Trias el febrer de 2015 i no va rebre cap tracte diferencial per l'actual govern municipal. Hi va tornar de l'1 al 3 de juny d'enguany per donar suport a BComú, pagant-s'ho de la seva butxaca.

Yanis Varoufakis ha visitat Barcelona en dues ocasions: a l'octubre del 2015 i de l'1 al 3 de juny del 2016

A l'octubre de l'any passat va assistir com a conferenciant al cicle D.O. Europa que organitza cada any el Born Centre Cultural.

- Aquest cicle, un dels molts que se celebren a Barcelona amb presència de personalitats d'abast mundial, va celebrar-se l'octubre del 2015 i va ser programat i tancat pel govern de Xavier Trias. Yanis Varoufakis va ser convidat el 24 de febrer per l'anterior govern municipal de CiU. L'actual executiu, per tant, es va trobar amb el cicle ja programat.

- En aquesta ocasió se li va pagar l'allotjament i el viatge i exactament els mateixos honoraris que a totes les altres personalitats conferenciants (Loretta Napoleoni, Owen Jones i Judith Butler), sense cap diferència. Els honoraris dels conferenciants van ser de 1.700 euros nets.

De l'1 al 3 de juny Varoufakis va assistir a Barcelona per expressar el seu suport a Barcelona En Comú com a força de canvi referent a tot Europa.

- En aquesta ocasió les despeses del viatge van córrer íntegrament pel seu compte, es va pagar de la seva butxaca el viatge i l'allotjament.

- Barcelona En Comú (i no l'Ajuntament de Barcelona) va assumir els costos de pagar l'espai on va celebrar un acte conjunt, la traducció simultània i el servei tècnic de streaming.

Avui, aprofitant el primer dia de la campanya electoral, Carina Mejías -portaveu de Ciutadans a Barcelona- ha denunciat en roda de premsa aquest suposat escàndol que ja havia intentat "destapar" el Sr. Fernández Díaz el 29 d'octubre de l'any passat. Ja aleshores es van donar totes aquestes explicacions.

Yanis Varoufakis també ha reaccionat al seu bloc, on ha penjat les factures del viatge a Barcelona: https://yanisvaroufakis.eu/2016/06/10/spanish-election-campaign-begins-and-so-does-the-smear-campaign/