Diuen que...

05-05-2017

Barcelona en Comú obliga a afiliar-se per optar a La Filadora

Al PDeCat no li ha agradat La Filadora, està clar. La Filadora és un fons per retornar part de l’excedent dels càrrecs electes de Barcelona en Comú a la ciutadania. El PDeCat diu que fem xantatge a les entitats obligant-les a registrar-se a Barcelona en Comú per tal de rebre diners del fons. Cal dir que això no és cert, que només cal registrar-se per votar els projectes preseleccionats, però no per participar-hi. Però pensem que la seva acusació va una mica més enllà, que hi ha un problema de fons.

El problema del PDeCat és que no estan acostumats a fer donacions sinó a rebre-les. Alguns ho han anomenat el 3%, altres han dit que és un 4%. El cas és que estan desorientats i no entenen (o no volen acceptar) que la candidatura que governa Barcelona haguem fixat un límit salarial pels nostres càrrecs electes i donem part de l'excedent de sou a entitats i moviments socials. Ells ho han fet al revés. Van votar per evitar una rebaixa de sous de tots els càrrecs electes i per mantenir els seus sous astronòmics, i a sobre s'han finançat il·legalment amb els diners dels veïns, amb els diners de tots i totes. Uns volem ajudar a construir una ciutat millor, altres s'han dedicat a saquejar-la.

Finalment, convidem el PDeCat a presentar-se a la propera convocatòria de La Filadora, un fons per donar ajudes a projectes socials. Per rebre finançament de forma neta, transparent i totalment legal.