Diuen que...

09-05-2016

Ada Colau millora amb un decret secret el sou d'alguns dels gerents de l'Ajuntament de Barcelona

Fals: no existeix cap “decret secret”, donat que tota la informació sobre retribucions de càrrecs electes i gerències és pública al web de l'Ajuntament des del passat mes de juliol. 

Des que vam arribar a l’Ajuntament, hem treballat per democratitzar la institució. Volem ser un govern transparent en la nostra gestió i donar accés a la informació per facilitar el control de l’acció municipal. Per aquest motiu, al web de transparència de l’Ajuntament de Barcelona es poden consultar totes les retribucions dels càrrecs electes i les gerències municipals, acompanyats pel currículum dels designats. 
Aquesta informació es va publicar al web al juliol de 2015, quan es va signar el decret, i les retribucions passen un cop l’any pel Plenari municipal, sent l’última vegada a l’abril de 2016. Per tant, no és cert que un “decret secret” concedeixi “complements personals a personal d’alta direcció”, segons han informat diversos mitjans. 
Així doncs, durant el mandat de Barcelona en Comú, la despesa de l’estructura gerencial s’ha reduït un 30%. Els sous més elevats són de gerents funcionaris als quals se’ls hi ha mantingut el sou, però no s’ha pujat el sou de cap d’ells. 

Trobaràs més informació al web de transparència de l’Ajuntament de Barcelona:

http://ajuntament.barcelona.cat/transparencia/ca/dades-dels-carrecs-municipals-i-eventuals